sortiment


Rucola


rucola

Bladene på rucolasalaten er små, smalle, stærkt grønne og fligede. Smagen er meget aromatisk og krydret og kan karakteriseres som senneps- og nøddeagtig. Rucola kan indgå i et utal af retter kolde som varme bl.a i salater, pesto, supper og saucer. Der ud over kan den bruges som pynt eller marineres.



 

 

MIZUNA


mizuna
En japansk bladgrønsag, der anvendes som salat. Har en mild smag, hvilket gør den velegnet i blandede salater, alene eller i wok retter, hvor den vendes i lige før servering.




 

 

feldsalat


feldsalat
Feldsalat har en mild, lidt krydret, nøddeagtig smag. Det gør den god i salater, grønsagsblandinger, i supper, stuvninger eller dampet.





 

 

babyspinat


baby spinat
Babyspinat er spinat der er høstet, inden den er færdigudviklet. Den har en mild smag og er god i varme retter, stuvninger og blandede salater.






 

rØd sennep


rød sennep
De spæde blade som har en meget karakteristisk smag af sennep kan bruges i salater, wokretter og som pynt.





 

 

RØD MANGOLD


rød mangold
Spæde rødbedeblade. De har en meget mild smag af rødbeder, med en let nøddeagtig eftersmag. De er ideelle i salater og i varme retter, hvor bladene vendes i lige før servering.




 

 

lollo bionda


lollo bionda
Grøn krusbladet salat. Mild krydret smag. Flot som pynt og velegnet til blandede salater.







lollo rossa


lollo rossa
Rød krusbladet salat. Mild krydret smag. Flot som pynt og velegnet til blandede salater.






 

romaine


romaine
Grøn salat med kraftige blade og meget sprød struktur. Smagen er kraftig og let nøddeagtig. Velegnet i salater og som pynt. Romaine salaten anvendes bl.a. i den klassiske Cæsar salat.




 

 

hjertesalat


hjertesalat
Findes både som en grøn og rød type. Sød salatsmag og god sammen med bitre salater. Deles i halve eller kvarte. Kan serveres rå, grillet eller braiseret.






GRØN KRØL


grøn krøl

Også kaldet egeblad. Har dekorative krøllede blade formet som egeblade. Smagen er mild nøddeagtig.
God som pynt på varme og kolde retter, samt i salatskålen.



 

 

rØD KRØL


rød krøl
Også kaldet rød egeblad. Har dekorative krøllede blade formet som egeblade. Smagen er mild nøddeagtig.
God som pynt til varme og kolde retter, samt flot og velsmagende i salatskålen.



 

 

frillice


frillice
Kaldes også ærtesalat på grund af den milde smag af ærter. God i salater og som pynt.







frisÉE


frisée


Har tjavsede og grønne blade samt en fyldig og aromatisk, men ganske bitter smag. Derfor er den bedst sammen med andre salater eller som pynt.






 

bladselleri


bladselleri
Bladselleri har lange, kraftige stilke, som er saftige og sprøde. Farven variere fra lys gul til mørk grøn. Bladselleri har en karakteristisk duft og smag og bruges rå som tilbehør til ost, som snack alene eller sammen med dip, i grønne salater eller waldorfsalat. Bladselleri er en uundværlig ingrediens i en Bloody- eller Virgin mary. Den kan også koges, smørdampes eller steges og bruges i supper, gryderetter eller som tilbehør til kød.

 

 

spidsKÅL


spidskål
Spidskål minder om hvidkål, men er smallere og mindre kompakt og med mildere kålsmag. Et spidskålhoved skal være fast og sprødt med klare farver. Smager godt både rå og dampet. Kan koges, stuves, farseres, lynsteges eller sauteres.





bredbladet persille


bredblad
Bredbaldet persille har i modsætning til den velkendte kruspersille helt glatte blade. Smagen er karakteristisk og kraftig. Persille kan bruges som krydderi i mange forskellige retter. Er blandt andet god i saucer og dip, og i tilberedning af kød og fisk. Til forskel for traditionel persille bør bredbladet persille først tilsættes varme retter umiddelbart før servering.

 

 

persille


persille

Persille er nok vores mest kendte og anvendte krydderurt. Kan anvendes på utallige måder fx i saucer, til stege, til kylling og som grønt drys på fx. nye kartofler.






 

 

hvidkÅl


hvidkål
Hvidkål fås næsten året rundt. Om sommeren som sommerhvidkål, der har ret løse, grønne hoveder. Vinterhvidkål har et tæt, fast bleggrønt hoved og en stærkt smagende tyk stok. Kan strimles til salat, coleslaw, kommes i supper og gryderetter. Hvidkål kan også dampes, koges, sauteres eller lynsteges og bruges i wokretter. Hvidkål har et højt indhold af vitaminer (C og K) og fibre.